Aanmaken gebruiker en toevoegen rollen

Ga naar Personen onder het tabje instellingen

Vanuit deze functie kunt u gebruikers toevoegen en rollen toekennen.

1. Persoon toevoegen

2. Bekijken / Rollen

3. Rol aanpassen

1. Persoon toevoegen

U kunt een gebruiker toegevoegen als actieve gebruiker door die persoon een uitnodiging te sturen. Indien een gebruiker alleen als naam gebruikt wordt binnen de boekhouding dan kunt u er voor kiezen om geen uitnodiging te sturen.
Klik op +Voeg toe:

Dan volgt:

De Naam en Taal velden zijn verplicht, de overige gegevens kunnen achteraf nog worden toegevoegd, evenals de uitnodiging. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn om iemand die pas in een later stadium daadwerkelijk gaat werken met de app, alvast "klaar te hebben staan".

Als u het vak Nodig als gebruiker uit aankruist, is het e-mailadres ook een verplicht veld.

Nadat een gebruiker is toegevoegd moet u nog de rollen toekennen, zodat een gebruiker ook de specifieke mogelijkheden krijgt om zijn/haar rol uit te voeren.

Dit kunt u ook later doen, zodra deze persoon daadwerkelijk of in dienst komt, of aan de slag gaat hiermee.

2. Rol toevoegen

Vanuit deze functie kunt u de gegevens van de persoon bekijken en aanpassen. Ook kunt u rollen van deze persoon aanpassen en/of toevoegen.

Klik op de groene knop + Voeg toe om een rol aan de persoon te geven.

Kies of de rol betrekking heeft op de hele boekhouding of op een specifiek organisatieonderdeel.

Schermafbeelding_2021-09-21_om_16.16.45.pngDaarna kiest u de rol en klikt u op de blauwe knop Sla op.

De specifieke rechten van elke rol zijn te vinden achter Soort*, door op het blauwe vraagtekenbordje te klikken.

*Opmerking: als in de Algemene Instellingen de Validatiefunctie uit staat, verschijnen de onderste drie rollen niet - die maken namelijk deel uit van de validatiemodule.

3. Rol aanpassen

Het aanpassen van rollen werkt op de zelfde manier als het toevoegen.