Overzicht toegangsrechten en rollen Measurements

A. Boekhouding
Slechts twee soorten recht(en):

1. Beheren:
Kan alles van alle organisatieonderdelen beheren:
meters
meetwaarden:

registreren (conceptfase)
waarden "vastzetten":
vrijgeven/afkeuren (terug naar concept)
goedkeuren/afkeuren (terug naar concept)
definitief maken/afkeuren (terug naar concept)
definitieve waarden afkeuren (terug naar concept)

Maatregelen
Scenario's
Initiatieven
Doelstellingen
Rapporten
Opmerkingen
Exports
Organisatie
Kan Instellingen beheren:
Algemeen
Personen
Grootheden
Categorieën
Opmerkinglabels
Metersiablonen
Indicatoren
Imports.
De beheerder van de boekhouding kan dus in principe alles.

2. Bekijken:
Kan boekhoudinstellingen bekijken.
Deze rol is zeer beperkt; de boekhoudingsbekijker kan alleen Instellingen zien.
Gebruik deze rol bij voorkeur niet. Als u wilt dat iemand de data van de boekhouding kan zien, geef deze persoon dan bekijkrechten op het hoogste organisatieonderdeel.

------------------
B. Organisatieonderdeel (en eventueel onderliggende(n))

Iemand met alleen rechten op een organisatieonderdeel of -onderdelen heeft geen
toegang tot Instellingen.

Elke rol geeft het recht opmerkingen te plaatsen

Beheren:
Kan alles binnen het gekozen organisatieonderdeel (en eventuele onderliggenden) beheren:

Meters
meetwaarden (alleen invoeren en vrijgeven)
Maatregelen
Scenario's
Initiatieven
Doelstellingen
Rapporten
Opmerkingen
Exports
Organisatie (-onderdeel info)

Registreren*
Kan meetwaarden van het organisatieonderdeel (en onderliggenden) invoeren en vrijgeven. Kan eenmaal vrijgegeven waarden niet afkeuren.

Bekijken
kan alles binnen de aangewezen organisatieonderdelen (en eventueel onderliggenden) bekijken, en
exports draaien. Kan niets aanpassen. Dit is bij uitstek de rol voor auditors en/of certificeerders.

Managen
Kan alles (van het organisatieonderdeel en eventeuele onderliggenden) bekijken en alles behalve organisatieonderdelen, meters en meetwaarden beheren (aanmaken en bewerken).

Maatregelen
Scenario's
Initiatieven
Doelstellingen
Rapporten
Opmerkingen
Exports

Goedkeuren*
Kan vrijgegeven meetwaarden goedkeuren of afkeuren (terugzetten naar concept).
Kan eenmaal goedgekeurde cijfers niet meer afkeuren.

Definitief maken*
Kan goedgekeurde cijfers definitief maken of afkeuren (terugzetten naar concept).

Kan definitief gemaakte cijfers alsnog afkeuren (terugzetten naar concept). Dit kan alleen door op het Definitief label onder de betreffende meetwaarde te klikken, en te klikken op het kruisje voor de zin:
x Meetwaarde terugzetten naar concept?

*Geen toegang tot andere zaken, alleen opmerkingen (bekijken en maken); Kan wel alle andere meetwaarden zien. Deze rollen bestaan alleen als de Validatiemodule aan staat.

0 Opmerkingen

Artikel is gesloten voor opmerkingen.