Downloaden gegevens, exports

De huidige interface kan er iets anders uitzien (zoals de zijbalk, die nu wit is ipv zwart)

Kies om te downloaden eerst het gewenste niveau en klik daarna op Exports:

Hier kunt u oude exports bekijken of nieuwe toevoegen; in deze boekhouding zijn nog geen exports gemaakt.

Klik rechtsboven op de groene knop +Toevoegen

Als u de gewenste keuzes heeft gemaakt klikt u onder aan de pagina op de blauwe knop Export toevoegen.

Er zijn drie verschillende formaten. Alleen bij het overzichtsformaat worden de emissiefactoren, de scope, de status en berekende CO2 waarden getoond. Deze waarden gelden per meter.

Let op! In de download zit geen consolidatieberekening. Dat vindt binnen de applicatie plaats.

Voor een handig dataoverzicht kan gekozen worden voor import format. U ziet de gegevens worden dan per tijdsperiode in kolommen. Ook heeft u hiermee een voorbeeld van hoe een te importeren .CSV file moet worden geconfigureerd.

De aangemaakte csv files kunt u in één keer in Excel (of Numbers, voor Mac OS) openen.

Let op! Als de meters over verschillende periodiciteiten worden bijgehouden dan worden deze met een vrije regel er tussen getoond. Handig is om per periode zoals kwartaal, semester de gegevens naar een eigen tabblad te zetten.

Imports kunnen alleen voor één bepaalde periodiciteit gemaakt worden. Dus als u meters heeft met jaarcijfers, meters met semestercijfers en weer andere meters met kwartaalcijfers, dan zijn er drie verschillende importfiles nodig.