Bestaande grootheden en conversiefactoren overschrijven

U kunt conversiefactoren van standaardgrootheden nu overschrijven met uw eigen factoren (als u bijvoorbeeld een leverancier heeft die andere CO2 factoren heeft door bijvoorbeeld een verbeterd produktieproces)

Deze functie is alleen beschikbaar voor personen met de beheerrol op Boekhouding niveau

1. Ga naar Instellingen/Grootheden en kies de grootheid waarvan u de conversie wilt overschrijven. Klik op de naam, in dit geval Grijs NL.

In dit voorbeeld grijze stroom uit Nederland. Laten we even er van uitgaan dat u een leverancier heeft die een lagere CO2 footprint heeft per kWh dan de door co2emissiefactoren.nl aangegeven waarde.

2. Klik rechts onder op de knop Pas conversies aan.

3. Klik op Overschrijf conversie:

4. Vul de gewenste Periode, Waarde, Eenheid en Bron in. Voeg eventueel meerdere periodes toe via + Voeg conversiefactor toe. Klik op Sla op.

5. Ga naar de meterpagina en klik op de Details knop van een meter die de oorspronkelijke standaardgrootheid en -factor gebruikte. U kunt nu zien dat de nieuwe conversiefactoren gelden voor deze meter.

Deze nieuwe factor wordt nu ook meegenoemen in alle nieuwe grafieken van Mijn grafieken (mits u de grafiek ververst!) rapporten, maatregelen, doelstellingen, scenario's en initiatieven die deze meter(s) gebruiken.

Bij oude rapporten worden de oude waardes gehandhaafd, tenzij u het rapport ververst, of de grafieken in dat rapport ververst.