Veel voorkomende inlogproblemen

Normale inlogproces

1. Een account admin stuurt u een uitnodiging vanuit Measurements.
  2. U klikt op de link in de mail:
    - Als u niet ingelogd bent, dan wordt u naar authorize.smarttrackers.nl gestuurd.
    - Als u wél ingelogd bent, dan komt u rechtstreeks in de Measurements applicatie (stap 4).
  3. U kunt hier:
    - Een nieuw account aanmaken;
    - Inloggen, als u al een account heeft.
  4. U wordt doorgestuurd naar de Measurements applicatie en kunt hier kiezen:
    - Accepteren als huidige gebruiker (dan blijft het onder hetzelfde login e-mailadres);
    - Inloggen als andere gebruiker (ander login e-mailadres).
  5. U wordt gekoppeld aan de boekhouding van waaruit de uitnodiging was gestuurd.

Probleem 1: Wachtwoord vergeten

1. U kunt een nieuw wachtwoord aanvragen via de link 'Wachtwoord vergeten?', of via https://authorize.smarttrackers.nl/nl/users/password/new
  2. U krijgt een mail om een nieuw wachtwoord aan te maken.
  3. U moet dit binnen 6 uur doen, anders is de mail niet meer geldig.
  4. Als de mail niet meer geldig is, kan de gebruiker nogmaals een nieuw wachtwoord aanvragen zoals beschreven in stap 1.

Probleem 2: E-mail niet bevestigd

1. Als u net een nieuw account heeft, of uw e-mailadres heeft gewijzigd, dan mag u 2 dagen inloggen zonder dat het e-mailadres bevestigd is. Daarna krijgt u bij een inlogpoging de melding 'Je dient eerst je account te bevestigen'.
  2. U heeft als het goed is een mail gekregen om het e-mailadres te bevestigen. Deze link blijft altijd geldig, dus de gebruiker kan daar alsnog op klikken om weer toegang te verkrijgen.
  3. Een nieuwe bevestigingsmail kan verkregen worden via de link 'Geen bevestigingsmail ontvangen?' of https://authorize.smarttrackers.nl/nl/users/confirmation/new

Probleem 3: Koppeling met boekhouding wordt niet gelegd

1. U heeft ingelogd en/of een nieuw account aangemaakt, maar krijgt geen koppeling met de boekhouding die de uitnodiging heeft gestuurd.
  2. Mogelijk bent u te vroeg gestopt in het inlogproces.
  3. U moet hiervoor opnieuw op de link in de eerste mail klikken die zegt "U bent uitgenodigd voor SmartTrackers" (of andere naam zoals Climate Neutral Group).
  4. U moet dan mogelijk opnieuw inloggen, als u nog niet ingelogd bent.
  5. U wordt doorgestuurd naar de Measurements applicatie. Zie stap 4 en 5 van het normale inlogproces.