Startershandleiding CO2 boekhouding*

Welkom bij de startersgids voor de SmartTrackers applicatie. Alle basisfuncties worden hier uitgelegd. Kijk voor een meer gedetailleerde uitleg in onze handleiding sectie.

Inhoudsopgave

1. Filteren van meters
  2. Meters vullen met gegevens
  3. Bewijsmateriaal toevoegen
  4. Valideren van metingen
  5. Diagram aanmaken op dashboard

1. Filteren van meters

Ga naar de pagina [meters] in het linker menu:

Hier ziet u alle meters die zijn toegevoegd aan uw CO2 boekhouding. gebruik de filter optie om de meters te laden die u wilt gebruiken.

Selecteer één of meerdere checkboxes aan de linkerkant van de pagina en klik op [filter].

Nu ziet u alleen de meters die behoren bij de filter criteria die u heeft geselecteerd. U kunt filteren per functie, scope, grootheid en organisatieonderdeel.

U kunt de gemaakte selectie opslaan als een 'snelfilter':

Als u meerdere snelfilters heeft opgeslagen kunt u eentje kiezen als standaard door op de ster aan de linker kant van het quick filters te klikken. Elke keer als u de meter pagina opent zal deze set van filters worden geladen.

2. Meters vullen met gegevens

Om de meters te vullen met data klikt u op een van de invulvakken en vult u een waarde in. Deze waarde wordt automatisch opgeslagen.

3. Bewijsmateriaal toevoegen

Om een nette boekhouding te maken en te behouden voegt u bewijsmateriaal toe aan de metingen. U kunt dit doen door naast de meting op de spraak bubbel te klikken.

Nu opent er een commentaar formulier specifiek voor deze meting. Notificeer personen die geïnteresseerd zijn in een update van de meting en voeg een document toe met bewijsmateriaal. Op deze manier is het altijd duidelijk waar de data van deze meting vandaan komt.

Als u een document toevoegt denk hierbij dan aan de Algemene verordening gegevensbescherming

4. Valideren van metingen

Nadat de meters zijn gevult en bewijsmateriaal is toegevoegd kunnen de metingen worden gevalideerd.

Klik op vrijgeven linksboven in de pagina. Daarna kunt u aan de rechterkant de checkboxes selecteren van de metingen die u wilt vrijgeven.

Nadat u alle metingen heeft geselecteerd die u wilt valideren klikt u op de groene kop [Vrijgeven]

5. Diagram aanmaken op dashboard

U kunt de verwerkte data visualiseren op het dashboard. Klik hiervoor op de knop [Dashboard] in het linker menu en dan op de groene kop [+Toevoegen]:

Er verschijnt een nieuw scherm waarmee u een element kunt toevoegen op het dashboard. Kies de grafiek die u wilt en klik dan op de knop [Grafiek toevoegen]:

Nu zal de nieuwe grafiek aangemaakt worden op uw dashboard.

Bijvoorbeeld:

De grafieken kunnen verder worden geconfigureerd, u vind hierover meer informatie in de Dashboard sectie van onze handleiding.