Filters gebruiken op de meterpagina

Na het selecteren van het organisatie-onderdeel in de organisatieboom gaat u via de tab meten naar de gewenste meters. U kunt ook ook op een hoger niveau starten en het organisatie-onderdeel meenemen in het filter.

Standaard zie u alle meters die onderdeel uitmaken van het organisatie-onderdeel of die van een lager niveau.

Het totaal aantal meters dat wordt getoond is begrensd tot 150. Het systeem geeft een melding als het aantal wordt overschreden.

Met het filter kan de selectie worden ingeperkt.

Nadat de keuzes zijn gemaakt start u de zoekactie met de knop filteren. Met de knop reset filters worden de keuzes gewist en kan het filter opnieuw worden opgebouwd.

Door te klikken op "verbergen filters" worden de filteropties verborgen, zodat er meer ruimte beschikbaar komt om de meters te tonen.

Met de verschillende thema's zoals hieronder afgebeeld (bijvoorbeeld CO2/Energie/Geld) kan door daarop te klikken het aantal filteropties worden ingeperkt.

Uitgangspunt bij het filteren is dat alleen de meters getoond worden die aan alle voorwaarden voldoen.

De gemaakte zoekopdracht kunt u ook opslaan. Klik dan op de groene knop Maak snelfilter. Dan verschijnt deze popup:

Op deze wijze kan er snel een lijst worden opgebouwd met persoonlijke filters. Deze kunnen niet door andere gebruikers worden ingezet.

Daarnaast is het mogelijk om te zoeken op verantwoordelijke. Daarvoor dient bij de meter een verantwoordelijke te zijn aangegeven. Dit is vooral handig bij assesments. Degene die verantwoordelijk is voor een bepaalde eis kan dan snel zijn of haar meters zichtbaar maken.

Om snel te zoeken naar lege meetvelden kan er gefilterd worden op lege meters.