tweeledige verificatiemethode of 2fa

Voordelen

Een tweeledige verificatiemethode is veel veiliger dan alleen een wachtwoord. Met deze methode geeft u toestemming aan een bepaalde computer om in combinatie met een code en het wachtwoord te kunnen inloggen. De vraag om een code in te voeren wordt periodiek opnieuw gesteld of op het moment dat u vanaf een nieuw apparaat probeert in te loggen.

Mocht u wachtwoord onverhoeds toch bekend raken bij kwaadwillige derden dan kunnen zij dankzij deze methode nog steeds niet inloggen.

Instellen

Om gebruik te maken van tweeledige verificatiemethode ga je naar de gebruikersinstellingen door te klikken rechtsboven op de eigen naam.

Klik vervolgens op de optie tweeledige verificatiemethode in het linker menu.

Het makkelijkste is het om eerste de Authy app te installeren op uw telefoon via de link in de getoonde afbeelding. Door deze app vervolgens te openen wordt er steeds opnieuw een unieke code getoond. De Authy app is ook te gebruiken voor andere applicaties waar tweeledige verificatie wordt ondersteund.

Door vervolgens te klikken op de blauwe knop (zie bovenstaande afbeelding) krijgt u de mogelijkheid om uw telefoonnummer in te voeren. Naar dat nummer wordt een link gestuurd voor het downloaden van de Authy app.

Het beste is het om eerste de Authy app te installeren op uw telefoon, omdat codes dan niet op de telefoon worden bewaard.

Mocht u toch liever een code willen ontvangen per sms of als geluidsbericht kies dan één van de onderstaande buttons zoals in onderstaande schermafbeelding getoond.