Filteren op (geen) scopes

Onderstaand ziet u een voorbeeld waarbij alleen meters zijn geselecteerd in scope 3.

Filteren op Geen scopes

De categorie scopes is erg belangrijk! Het bepaalt of een bepaalde meetwaarden wel of niet wordt meegenomen in de CO2 footprint.

Een controle uitvoeren of aan alle daarvoor geëigende meters een scope is gekoppeld is dus verstandig.

Om eenvoudig vast te kunnen stellen of bepaalde meters terecht of onterecht wel dan niet een scope als categorie zijn toegekend kan gefilterd worden met de optie geen scopes. Daarmee worden alle meters getoond die niet omrekenen naar CO2 indien bij een grafiekselectie een bepaalde scope wordt gekozen.

Het is dan handig om tevens alle functies te selecteren waarvan verwacht wordt dat daarvoor een scope gedefinieerd dient te zijn.

In bovenstaande voorbeeld worden na de selectie een aantal meters getoond, die kosten voor voertuigen bijhouden. Dit is niet relevant voor de CO2 uitstoot dus terecht dat deze na dit filter worden getoond.

De meter Stroom hoort echter wel een scope te hebben.

Deze meter kan worden gecorrigeerd door op Pas aan te klikken

en de juiste scope aan te zetten:

Als het meerdere (vele) meters betreft die dezelfde scope missen kunt u via Bulk aanpassen alle meters die eenzelfde scope nodig hebben tegelijkertijd aanpassen.

U kunt dan bulk aanpassen per scope: dus eerst alle meters selecteren die scope 1 nodig hebben, aanpassing uitvoeren, dan idem voor scope 2 en voor scope 3.