Gebruiker deactiveren

Door via Instellingen/Personen te klikken op aanpassen bij een bepaalde gebruiker kan met één handeling een gebruiker worden gedeactiveerd. Dit proces is via dit zelfde scherm ook weer omkeerbaar.

Nadat een gebruiker is gedactiveerd worden direct alle rechten geblokkeerd en komt de gebruiker niet meer voor in de namenlijsten binnen de boekhouding.

In de centrale lijst kan worden gefilterd op de kolom "Gedeactiveerd". Daarmee kan snel onderscheid gemaakt worden tussen de actieve en gedeactiveerde gebruikers. Let op! Er kunnen ook gebruikers zijn zonder specifieke rechten die bijvoorbeeld ook niet zijn uitgenodigd als gebruiker. Deze personen kunnen van belang zijn om ze kenbaar te maken als bijvoorbeeld een verantwoordelijke bij een bepaalde entiteit. Dit zijn voor het systeem eveneens 'actieve' gebruikers.